друкувати


Кавовий чай названо найбільш корисним гарячим напоєм

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-26 01:30:04

Можливо, найбільш корисним і здоровим для людини різновидом гарячих напоїв є чашка чаю, зробленого з кави. Такого висновку дійшли дослідники з Королівського ботанічного саду у Лондоні (Велика Британія).

Вчені запевняють, що створили ідеальну комбінацію двох найпопулярніших гарячих напоїв на планеті – чай, зроблений з кавового листя. І його можна вважати найбільш корисним для здоров'я варіантом.

Цей так званий "кавовий чай", як стверджують його творці, є не таким гіркуватим на смак, як звичайний чай, і не таким міцним, як кава. Він містить високий рівень компонентів, що знижують ризик розвитку діабету і недугів серця. Крім того, в ньому набагато менше кофеїну, зате безліч антиоксидантів. Напій має протизапальні якості.

Ідея "кавового чаю" досі нікому не приходила в голову, тому що людство звертало увагу на насіння кавового дерева (кавові зерна), а не на його листя. Але це насіння зовсім не таке корисне для здоров'я.

Проте експерти запевняють, що "кавовий чай" все-таки п'ють у таких країнах, як Ефіопія, Південний Судан та Індонезія. Його навіть намагалися експортувати до Великої Британії на початку XIX століття, але ці спроби зазнали невдачі.

Після аналізу 23 зразків кавового дерева і виділення безлічі корисних компонентів, вчені вважають, що їм під силу буде створити не лише виключно здоровий, а й справді смачний напій, який зможе на рівних конкурувати з класичними різновидами чаю і кави.

Джерело: Освітній портал