друкувати


Загальна довжина вилучених цьогоріч у браконьєрів сітних знарядь риболовлі - близько 5 км

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-25 02:30:30

35 заборонених законом знарядь ловлі риби вилучили від початку цього року інспектори Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Івано-Франківській області (Івано-Франківськрибоохорони).

За словами начальника управління Володимира Викалюка, в 32 випадках йдеться про різного роду сітні знаряддя - сітки, волоки, неводи - загальною довжиною близько 5 кілометрів. Більшість з них - це власноруч виготовлені дрібні сітні знаряддя - так звані "екрани" та багатометрові, але низькоякісні і дешеві (по 1 гривні за метр) сітки китайського виробництва - так звані "китайки". "Та попри це, - розповівдає пан Викалюк, - шкоди "китайки" завдають великої, оскільки часто рвуться під водою за коряги, розвішуючись на них як гірлянди на новорічних ялинках та продовжуючи ловити (чи точніше - вбивати) рибу. В такі сітні залишки (що тижнями знаходяться під водою в "робочому" стані) часто потрапляє риба та, не маючи змоги звільнитися, так і гине в них".

Надалі усі вилечені снасті буде знищено, адже, як стверджує пан Викалюк, ані багри-"коси", ані сітки-"китайки" не є придатними для використання рибгоспами, а продавати їх населенню заборонено.

Автор: Сергій БІЛИЙ