друкувати


Дослідження: хлопчики страждають від аутизму в 4 рази частіше, ніж дівчатка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-21 04:30:49

Учені провели дослідження, у ході якого з'ясували, що хлопчики у чотири рази частіше страждають від аутизму, ніж дівчатка, повідомляється в дослідженні, присвяченому цьому захворюванню.

Дослідження проводили фахівці міністерства охорони здоров'я США та Американського центру з контролю за захворюваннями. Експерти, зокрема, встановили, що на цей час, одному з 50 дітей шкільного віку в США лікарі ставлять діагноз "аутизм". Цей показник значно збільшився з 2007 року, коли аутизм діагностували в одного з 86 дітей.

Ознаки аутизму виявляються в ранньому віці, а успіх корекційних заходів прямо залежить від ранньої діагностики. Чим раніше поставлено діагноз і розпочата робота, тим більше у такої дитини шансів соціалізуватися у майбутньому.

Жінки, що перенесли у дитинстві фізичне, психологічне або сексуальне насильство, частіше народжують дітей з аутизмом у порівнянні з тими, чиє дитинство було благополучним. Висновки вчених Гарвардської школи суспільного здоров'я (Harvard School of Publіc Health, США) з цього питання опубліковані в журналі JAMA Psychіatry.

"Насильство в дитячому віці пов'язане із широким спектром проблем зі здоров'ям, включаючи такі наслідки як депресія, тривожність, ожиріння й хвороби легенів. Наше дослідження припускає, що вплив негативного дитячого досвіду може впливати у наступному поколінні", – говорить провідний дослідник Марко Вайскопф (Marc Weіsskopf), професор епідеміології.

Джерело: Освітній портал