друкувати


Знежирене молоко може провокувати ожиріння у дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-21 01:30:54

Учені заявили, що здорові дворічні діти, які регулярно споживають знежиреного молоко або 1% жирності, на 57% більш схильні до розвитку надлишкової ваги або ожиріння до 4 років, ніж їх однолітки, які п'ють цілісне молоко.

Фахівці стверджують, що батьки, які дають своїм дітям знежирене молоко, чинять невірно. Цілісне молоко краще за інші напої дає відчуття ситості дітям, тому у них рідше виникає спокуса поласувати нездоровою їжею.

Висновки експертів грунтуються на результатах опитування батьків 11 тис дітей дворічного віку (учасники проекту Early Childhood Longitudinal Study). Так, їх запитували про те, молоко якої жирності вони дають своїм дітям: знежирене, 1-2% жирності або цілісне. Через два роки було встановлено, що знежирене молоко не рятує від збільшення ваги, а навпаки - проблема надлишкової ваги виникає до 4 років.

Співробітники Департаменту охорони здоров'я рекомендують батькам обирати для дітей цілісне молоко як основний напій, оскільки воно необхідне зростаючому організму. А ось від знежиреного молока або 1% жирності краще відмовитися, принаймні до 5 років. Річ у тому, що в ньому знижена концентрація вітаміну А і воно не містить достатньої кількості калорій.

За даними Департаменту охорони здоров'я, дітям у віці 1-3 років потрібно близько 350 міліграма кальцію на день (міститься в одній склянці молока).

Дослідження вчених опубліковане в журналі Archives of Disease in Childhood.

Джерело: Освітній портал