друкувати


Сергій Ватюк - жива легенда пауерліфтингу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-15 03:45:48

25 лютого у Полтаві відбув­ся чемпіонат України з пау­ерліфтингу серед ветеранів. Спортсмени змагались у двох вправах - жим лежачи та силове триборство. Переможцем пре­стижних змагань став 37-крат­ний чемпіон України - коломи­єць Сергій Ватюк.

У зв’язку із обмеженим дер­жавним фінансуванням спортс­мени вимушені самі шукати ко­шти для участі у чемпіонатах і без додаткової підтримки спон­сорів та меценатів чимало ме­далей могли й не потрапити до Коломиї. Постійно допомагає коломийським важкоатлетам громадська організація "Фонд пам’яті Андрія Федчука", зо­крема цього разу посприяв по­їздці Сергія Ватюка на чемпі­онат України член фонду, а та­кож член виконавчого коміте­ту Коломийської міської ради Віталій Риндич.

"Дуже шкода, що наші спортс­мени поставлені нині в умови економії і змушені шукати під­тримку та просити кошти у під­приємців. Адже кожна приве­зена до Коломиї медаль додає нашому місту спортивної сла­ви. Ми завжди підтримували як молодих спортсменів, так і вже визнаних майстрів спорту, тож і тепер продовжуємо це роби­ти, аби молоді було з кого брати приклад та прагнути до досяг­нутих старшими висот", - наго­лосив Віталій Риндич.

Зазначимо, що гучна спортив­на кар’єра Сергія Ватюка роз­почалася 17 лютого 1989 ро­ку, коли в Красноярську на пер­шому чемпіонаті колишнього Радянського Союзу з силово­го триборства він став чемпіо­ном країни. Минуло понад два десятка років, а пан Сергій не здає позицій чемпіона. Він про­довжує тішити своїх вболіваль­ників та показує чудові резуль­тати. Першість на п’єдесталі ін­шим спортсменам пауерліфтер віддавати поки що не планує. Наш краянин встановив при­близно 120 рекордів України і є абсолютним рекордсменом нашої держави. За такі високі здобутки йому присвоїли зван­ня заслуженого майстра спорту України.

Відзначився С. Ватюк і на міжнародній арені. У 2009 ро­ці він виборов перше місце на чемпіонаті світу з пауерліфтин­гу, який проходив у Австралії. Та перемоги даються спортсме­нові з кожним роком все важче. "Іноді доводиться змагатись з пауерліфтерами на 30 років мо­лодшими, а біологічний вік дає про себе знати", - нарікає пан Сергій. Для того, щоб підтриму­вати форму, Сергій Ватюк тре­нується п’ять днів на тиждень та веде здоровий спосіб життя і своїм прикладом заохочує мо­лодь до занять спортом, адже хо­че зробити свій вклад в розбудо­ву здорового суспільства.

Автор: Яна ВЕКЕРИК, тижневик "Коломийські ВІСТИ"