друкувати


З початку 2013 року в м.Коломия та Коломийському районі виникло 29 пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-14 05:30:26

З початку 2013 року в м.Коломия та Коломийському районі виникло 29 пожеж на яких загинуло 3 соби, збиток від яких становить понад 170 тис.грн.

Остання пожежа яка трапилася 6 березня в м.Коломия по вул.Сахарова забрала життя 89-літньої пенсіонерки. Загоранню в квартирі пенсіонерки послужила вчасно не виключена газова піч.

Коломийський районний відділ Держтехногенбезпеки вкотре нагадує основні правила дотримання безпеки життєдіяльності у власній домівці.

Це в першу чергу не перевантажувати електромережу великою кількістю одночасно ввімкнених електроприладів, не користуватися старими, пошкодженими, саморобними електрообігрівачами, особливо з відкритою спіраллю. Не залишати ввімкненими їх на ніч або довготривалий час у день без нагляду. Заховати подалі від дітей сірники та запальнички. Не залишати малюків наодинці з ввімкненим телевізором. Окремої уваги заслуговують користувачі пічного опалення. Тут найбільша небезпека - учадіти через закриту заслонку або ж коли постільні речі впритул прилягають до груби. Та й відсутність металевого листа перед топкою - легке поле діяльності для жаринки.

Багаторічний аналіз дає підставу стверджувати, що суб’єктивний, так званий людський фактор - головна причина мало не кожної трагедії. Найбільшу небезпеку створюють самі люди, стихійність їх поведінки. Інколи помилкова впевненість в особистій безпеці зменшує пильність, призводить до ігнорування людьми елементарних правил безпеки життєдіяльності.

Щодня пожежі завдають значних матеріальних збитків. Пожежа - це завжди лихо, яке тягне за собою не тільки значні матеріальні збитки, але й забирає людські життя.

Коломийський відділ Держтехногенбезпеки звертається до всіх мешканців Коломийського району і м. Коломия з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті , бути обережними, не наражати на небезпеку себе та оточуючих!

Джерело: Коломийський районний відділ Держтехногенбезпеки