друкувати


Вихованці Гвіздецької школи-інтернату зустрічали весну веселим сміхом та піснями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-11 03:30:12

Напередодні весни до Гвіздецької школи-інтернату завітали веселі клоуни, герої мультиків, ляльковий театр та юні співочі зірочки. Святковий настрій і позитивні емоції дітям подарували доброчинці з громадської організації "Фонд пам’яті Андрія Федчука", які вже не перший рік опікуються вихованцями Гвіздецької школи-інтернату.

"Ще з Андрієм Федчуком ми щороку приїжджали до Гвіздецького інтернату, організовували концерти і привозили дарунки. Нині цю традицію продовжує громадська організація "Фонд пам’яті Андрія Федчука". Цього разу ми привезли спортивне взуття, футбольні сітки та тенісні ракетки, а також канцелярське приладдя, сонцезахисні окуляри, цукерки та іграшки. Але найголовніше, на мою думку, - це те, що ми організували розважальний концерт з веселими конкурсами та забавами, адже вихованці інтернату потребують нашої уваги і допомоги", - наголосив член правління ГО "Фонд пам’яті Андрія Федчука" Тарас Гнатишин.

В інтернаті виховується більше ста дітей і кожен потребує турботи й уваги. Вихователі та працівники закладу роблять усе можливе, аби діти почувалися як удома. Завдяки доброчинцям у школі створені комфортні умови для перебування дітей. У кожному класі є телевізор, створена спортивна база, є чудовий спортзал, а от інвентар в дитячих руках виходить з ладу дуже швидко, тож тут раді і м’ячам, і тенісним ракеткам, і скакалкам, які привозять гості. Проте важливою складовою виховання дітей в інтернаті є соціальна адаптація, а такі концерти допомагають дітям відчути себе потрібними ще комусь, окрім вихователів.

"Актори, які долучились до дійства, додали різнокольорових барв у буденне життя дітей, адже не дивлячись на затишок, який ми створюємо, стіни інтернату є чужими для дітей, і всі вони потребують нашої турботи та уваги, оскільки позбавлені цього змалечку", - розповідає директор інтернату  Надія Вахняк.

До організації свята з веселими іграми, клоунами, ляльковим театром, танцями та співами долучилось чимало доброчинців. Зокрема, свою лепту до створення святкової атмосфери внесли Андрій Терплюк, сім'я Воложаніних та учасниця конкурсу "Княгиня Покуття 2013" Ольга Сончак.

Розважали дітей брейк-данс колектив "Advanced CREW", юна співачка Юлія Петлюх, клоуни та ляльковий театр з агенції "Чупа Чупс", звукове оформлення надав Олексій Петрованчук, а незмінними ведучими святкового дійства були веселі хлопці з дуету "Дикі Гуцули". За свої старання артисти отримали щирі оплески від дітей та слова подяки від директора Гвіздецької школи-інтернату.

"Дуже приємно, що молоді люди з "Фонду пам’яті Андрія Федчука" не забувають про наш заклад. Те, що вони роблять, для нас є надзвичайно важливим, адже ми знаємо, що маємо добрих друзів, які прийдуть на допомогу в скрутну хвилину. Доброчинці привозять у подарунок не лише іграшки, а й речі першої необхідності, зокрема одяг і взуття, за що я від імені усіх дітей їм щиро вдячна. Я вважаю, що Андрій Федчук живий, оскільки пам'ять про нього живе у добрих вчинках його друзів", - наголосила Н. Вахняк.

Натомість Тарас Гнатишин пообіцяв дітям та керівництву інтернату, що вже невдовзі "Фонд пам’яті Андрія Федчука" організує для вихованців інтернату піший похід, під час якого дітей навчатимуть розкладати палатки, розпалювати вогнище та варити юшку. Тож завершилось свято на оптимістичній ноті і діти з нетерпінням чекають наступної зустрічі.

Автор: Яна ВЕКЕРИК, Тижневик "Коломийські ВІСТИ"