друкувати


Секс стимулює розумові здібності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-11 04:30:54

Мозкова активність закоханих значно вища, ніж в самотніх, але з тривалістю стосунків активність спадає.

Секс стимулює розумові здібності. Регулярні заняття сексом підвищують розумові здібності людей. Такого висновку дійшли вчені в італійському університеті Павія.

Як повідомляє The Daily Mail, дослідники розділили добровольців на три групи:до першої з них увійшли закохані, які нещодавно почали стосунки, до другої – люди з тривалим романом, а треті – самотні люди.

 Вчені стежили за мозковою активністю добровольців за допомогою томографа. А також вивчали зміни в організмі завдяки результатам аналізів крові.

 Як показало дослідження, учасники першої групи показали кращу винахідливість, кмітливість і пам'ять. Вчені помітили, що в людей з першої групи почала збільшуватися кількість клітин, які відповідають за пам'ять.

Крім того під час оргазму мозок споживає більше кисню, ніж зазвичай. Це також позитивно впливає на процеси мислення.

Поряд з цим, з тривалістю стосунків підвищені розумові здібності знову спадають. Однак регулярний секс все рівно пожвавлює процес мислення.

"Сканування активності мозку показало, що під час оргазму мозок значно активніший і споживає більше кисню. Відповідно через активність нейронів зростає притік крові до мозку. Таким чином головний мозок отримує велику кількість поживних речовин, що стимулює розвиток нейронів", - пояснює професор Барі Комісарук із Рутгерського університету.

Джерело: ТСН