друкувати


Дітей труять в лікарні!!! - розповідь матері інфікованої невідомою кишковою паличкою дитини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-11 09:30:51

З критичною і, як на мене, просто загрозливою для здоров’я мешканців міста ситуацією в інфекційній лікарні міста, яка ще й злочинно замовчується, я зіткнулась абсолютно неочікувано.

Розпочну з того, що в неділю 10-го березня рішенням лікарів карети швидкої допомоги мого знайомого з досить розповсюдженим після споживання фаст-фуду розладом шлунку доправили в Інфекційну лікарню м. Івано-Франківська з первинним діагнозом гастроентероколіт ! Мене, зізнаюсь, одразу здивувало, що лікарі досить впевнено наполягали на госпіталізації, хоча причиною банальної діареї став звичайний хот-дог з кіоску. Те, нащо знайомий купив його - питання окремої виховної години з потерпілим, так само, як і те, де саме труять довірливу молодь. Вкрай підозрілою мені видалась категорична наполегливість в цьому не надто смертельному випадку лікарів - виключно інфекційна, не спрацював навіть аргумент, що при собі в нас на той час було не більше 150грн., а як розумієте для навіть одного дня під капельницями - це мізер. Ну лікарня так лікарня.

Другим тривожним дзвінком стала заява чергової, що в лікарні немає місць! Вільні два чи три ліжка знайшлись лише по сусідству з хворими з гепатитом чи ГРИПОМ!!! Тут збунтувалась я, і мало не вмовляннями добилась того, що друг лежатиме на додатковому ліжку зі звичайними хворими. В голові промайнула стандартна думка, що так набивають "ціну", але так як призначень нам ще не написали і сума на ліки була не відома - вирішила не сіяти грішми, тому ліжко таки доставили в й так повну палату.

Поки тривав огляд, лікар швидкої покликала мене в коридор і розповіла просто жахливу історію. Виявилось, що лікарня дійсно переповнена і що у більшості хворих інфекція фактично не ідентифікована! Що й сама вона в цій лікарні має маленьку онуку віком 1 рік і 3 місяці, яку забрали з дитячої лікарні на Чорновола в якій розповсюджується щось не зрозуміле, і ніхто не б’є на сполох! По тілу чесно кажучи пішли мурашки! Вирішивши розібратись, я взяла номер мобільного її невістки і більш детально поговорити власне з нею. Розмова відбувалась під запис диктофону і мене дуже налякала. Отже, цілком правдива розповідь того, що відбувається в дитячій міській лікарні з початку березня зі слів абсолютно реальної матері хворої на незрозумілу інфекцію дитинки.

" 4 березня я з дитиною потрапила в міську дитячу лікарню по вул.. Чорновола з діагнозом неускладнена правобічна пневмонія. Дитину оглядали на коридорі, де був страшенний протяг і прийняли рішення госпіталізувати. - абсолютно не боячись диктофону, розповідає Наталя Грейчук. - вже у вівторок лікарнею поширились чутки про те, що в медичній установі поширюється кишкова паличка, тому я вирішила в середу забрати дитину додому. Але 6 березня з самого ранку в дитини почалась страшенна рвота білою піною на що я викликали чергового лікаря, оскільки це була 6 ранку. Медик впевнено сказала, що очікуйте діарею, бо ви наче б перегодували дитину. А це просто не можливо! Тим більше я не годувала дитину їжею з лікарняної їдальні, щоправда мила пляшечки для харчування водою з лікарняного водопроводу та не ошпарила їх кип’ятком, оскільки понадіялась, що все-таки у медустанові дотримано санітарних норм. Пробачити собі цього зараз просто не можу, адже підозрюю, що саме вода є розповсюджувачем інфекції. В цей же час я наголосила лікарю, що рвота без підвищеної температури почалась у всіх діток нашого соматичного відділення, а як потім виявилось, що і на інших поверхах та сама біда! Також чергова зізналась, що в лікарні є інфекція, яка супроводжується розладами шлунку і чіпляє легені! Шокована, я не можу до сьогодні зрозуміти, чому про це не попередили нас при поступлені, а натомість далі приймали діток на лікування!??

Не чекаючи біди, я зателефонувала знайомій, з проханням ініціювати перевірку в лікарні, адже це був просто жах! Перевірка була проведена, але результатів нам не сказали, тай було не до "розбору польотів", адже дитині ставало все гірше. Страшенну діарею і повне обезводнення на деякий час зупиняли капельниці. Як не діарея, так рвота піною! Страшно було неймовірно! Одне заміняло інше! Під вечір, я чесно Вам скажу, прислухалася - чи дихає моя дитина. Викликали реаніматолога, який призначив капельницю після якою дитина вирвала ще більше. Маля, лежало в мене на плечах, а стан все більше погіршувався. Це був просто живий труп. - мало не плачучи, говорила Наталя.

Під вечір, дитині стало трішки краще, але біля півночі знову діарея, яка не припинялась цілу ніч. До мене ніхто не підходив, мало того, на прохання замінити простиню, санітарка відповіла: А якщо не поміняємо, то Ви знов комусь подзвоните?! Треба за дитиною дивитися краще! Ми за Вашою дитиною прибирати не будемо, треба бути акуратнішою і на всіх таких простиней свіжих не вистачить!"

Наша з бідолашною матір’ю розмова була на вулиці під інфекційною лікарнею і зважаючи на пізній час Наталя поспішала розповісти все коротко та швидше опинитися поряд з дитям. Та особисто в мене, від недбалості медичного персоналу, виникло бажання просто звернутись в Прокуратуру міста, адже пожалкувати постільної білизни менш ніж півторарічній дитині і відмовити в підтриманні норм гігієни - це злочин, який маю надію помітять по вул.. Гаркуші не чекаючи письмових заяв. Адже, бідолашній матері далеко не до писанини.

" 7-го березня, ледь живу, знесилену дитину виписують і швидкою перевозять сюди на Сагайдачного. Я в розпачі навіть не звернула на той час увагу, що виписували нас уже з діагнозом ГРВІ. Про пневмонію - забули!

А це ж було зовсім інше лікування, про яке фактично тутешніх лікарів не повідомили! Історія хвороби в архіві, і навіть свекруха, лікар швидкої не може її вивчити. Єдиним шансом підтвердити пневмонію є звернення в приймальний покій на Чорновола, де мали б зареєструвати діагноз з яким ми поступили.

Чергова Інфекційної дізнавшись, що ми поступили з міської дитячої лікарні, перелякано зізналась, що ми вже 5-ті з відтіля. Мало того, щодня сюди привозять діток саме з лікарні на Чорновола. З нами лежить вагітна жінка, яка сама захворіла там, а її дитинка тільки сьогодні виписана з реанімації інфекційної. Вона теж готова розповісти все журналістам!

Допоможіть нам, посприяйте проведенню фахової перевірки дитячого мед закладу! Адже, й до сьогодні не відомо - що ми підчепили! Ніякої інформації! А це фактично епідемія невідомої палички, яка вражає малесеньких дітей і вагітних жінок! Це нікому не говорять до першого летального випадку напевне! Приховується страшна інфекція, яка шириться там, де мали б лікувати! Це просто скандал, який лікарі замовчують, доводячи до присмерті малюків! Злочин, що ретельно приховують ціною здоров’я найціннішого - діток!

Тим більше, невідомо, що далі робитиметься з пневмонією, яку лікували аж 2-ва дні!

Я просто не знаю, що робити далі і чим хворіє моя дитина. Це мука, коли не можеш допомогти і не знаєш, що буде далі" - Наталя закінчила так, що в мене похололо серце. В голосі відчулась безнадія і панічний страх матері.

Після розмови з жінкою, лікарів я вже не застала, але вдень, коли оформляла друга - почула від санітарки, що такого наповнення в них давно не було і що саме призвело до масового інфікування лікарі не знають.

Тому, шановні колеги журналісти, прокуратура, санепідем станція - прошу Вас від імені власне цієї матері, разом вияснити, що ж насправді коїться в місті? Чому ніхто не б’є на сполох? Що в воді, яку ми п’ємо і чи немає там тієї самої невідомої кишкової палички, яка доводить до розпачу матерів і до повного знесилення маленьких діток? Може саме ця інфекція призвела до переповнення Інфекційної лікарні за кілька днів, поки всі святкували?

Дану статтю закінчила о 6 ранку, адже здається, чекати рівноцінно тому, що вчинити злочин. Нехай краще, паніку визнають передчасною, аніж, не дай Боже, буде пізно. Тому, впевнена, що можна відволікти від скандалу з теле-ведучою, і все ж таки спонукати Прокуратуру вивчити ситуацію з дітьми, яких труять прямо в лікарні!

Автор: Ольга СВОРАК