друкувати


Комунальні тендери - не по зубах комунальним підприємствам?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-08 01:30:28

Комунальні підприємства Івано-Франківська одне за одним програють приватникам тендери на право надання комунальних послуг в обласному центрі.

Таку інформацію було озвучено на нещодавній оперативній нараді у Івано-Франківського міського голови. Зокрема, як було зазначено, КП "Івано-Франківськводоекотехпром" нещодавно програв тендер на право чищення міської дощової каналізації.

Таке право виграла приватна фірма із столиці. Як повідомив міський голова обласного центру Віктор Анушкевичус, після розкриття до поданого киянами на конкурс пакету документів жодних претензій у тендерного комітету не було. Натомість водоекотехпромівців, як то кажуть, згубила жадібність. Бо ж за свої послуги вони запросили у бюджету на цілих 100 тисяч гривень більше, ніж приватники.  Цікаво, що, за словами секретаря Івано-Франківської міської ради Миколи Вітенка, цьогоріч суму тендеру було збільшено порівняно з минулим роком вдвічі - з 400 до 800 тисяч гривень, проте комунальникам, вочевидь, все замало. Більше того, на під час розкриття на засіданні тендерного комітету КП "Івано-Франківськводоекотехпром" навіть не мав свого законного представника, бо ж відповідальний за тендер щаступник генерального директора підприємства депутат міської ради від фракції ВО "Свобода" Віталій Голутяк дивним чином виявився на той момент у відрядженні. Розібратись, як  таке могло статись, міський голова наказав особисто гендиректору Олександру Чеповому, який має доповісти йому про все службовою запискою.

Не менш жадібним від водопровідників виявились також і керівництво Івано-Франківської міської ритуальної служби. Очолювана іншим депутатом-"свободівцем" Романом Микулою структура програла іншим приватникам тендер на перевезення померлих на судово-медичну експертизу, "заспівавши" за свої послуги суму, вдвічі більшу, ніж приватна фірма - переможниця.

Автор: Сергій БІЛИЙ