друкувати


Сніг зі сміттям із середмістя Коломиї вивозять на територію садово-паркової пам'ятки архітектури

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-07 02:30:09

До редакції тижневика "Коломийські ВІСТИ" звернулися небайдужі ко­ломийці з приводу того, що хтось забруд­нює парк імені Кирила Трильовського і подали фотографії кучугур брудного сні­гу зі сміттям, які утворилися там, за сло­вами людей, за лічені хвилини.

Хто додумався вивозити сніг і сміт­тя з центру міста на територію пам’ятки садово-паркового мистецтва - парку іме­ні Кирила Трильовського - люди стверд­но сказати не можуть, але припускають, що такою діяльністю займаються міські комунальні служби, адже саме техніка ко­ломийських комунальників висипала сніг зі сміттям у парку.

Згідно з чинним законодавством, парки-пам’ятки охороняються державою і регламентуються Законом України "Про природно-заповідний фонд України" і будь-яка діяльність на їх території, крім екскурсій, відпо­чинку, прогулянок - ЗАБОРОНЕНА! Так ствер­джує закон.

Шкода, що наші комунальники не читають за­конів та не знають норм законодавства.

Найбільше коломийців обурює нахабство кому­нальників, адже кучугури брудного снігу зі сміт­тям насипані просто біля дитячого майданчика, їх не приховували, а висипали на видному місці.

Окрім того, той брудний сніг скоріш за все ви­сипаний разом з сумішшю, якою посипали вули­ці під час ожеледі, тож столітні дерева під час та­нення снігу отримали такий собі "вітамінний со­ляний коктейль".

У розвинутих країнах у парках з таким стату­сом не можна рвати квіти і траву, не кажучи вже про те, що парк прибирають двічі на день, а в Коломиї комунальники не саджають клумби та дерева, а те, що є, нахабно нищать.

Джерело: Коломийські ВІСТИ