друкувати


Івано-Франківська медицина найкраща

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-04 05:30:58

Уже третій рік поспіль, за усіма показниками, місто Івано-Франківськ займає чільне місце серед усіх закладів охорони здоров’я області. І на нещодавній колегії охорони здоров’я, коли проводили підсумки по усіх медичних закладах області, Центральна міська клінічна лікарня, а разом із нею і усі лікувальні заклади міста, визнано кращими на Прикарпатті. Такий високий рейтинг зумовлює, значною мірою, і постійна співпраця лікарів, депутатів міської ради та міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

"Думаю, цього року показники Івано-Франківська знову будуть кращими і в Україні, - каже головний лікар міста Тарас Масляк. - Адже у нас збільшилася кількість новонароджених, так у 2012 році в місті народилося близько 2900 дітей. Покращилися результати виявлення туберкульозу, як серед дорослого населення, так і серед дітей. На високому рівні і кардіологічна допомога, ми одні з найкращих як в області, так і в Україні по кількості пролікованих інфарктів, зокрема стентувань та діагностики".

Закуплені для лікарень міста новітні медичні установки, зокрема найсучасніше рентген-обладнання, дає свої результати. Ця техніка дозволяє виявляти, попереджувати і лікувати різноманітні хвороби.

На високий рейтинг рівня івано-франківської медицини впливають і різного роду методично-організаційні заходи. Так, Дні здоров’я, які протягом року проводили працівники медичних закладів міста та фтизіопульмоцентру під егідою його головного лікаря Любомира Малофія, у різноманітних мікрорайонах Івано-Франківська, дозволили провести флюорографічні обстеження, вчасно виявити гіпертонію та інші проблеми мешканців міста із артеріальним тиском.

Івано-Франківськ є одним з найкращих міст по наданню програми "Гіпертонічний препарат". Зросли також кількість виїздів "швидкої допомоги" та кількість проведених оперативних втручань.

Усе це: і новітнє обладнання, і людський фактор, і усі зусилля, яких докладають лікарі міста, дають не лише цифровий показник. Адже найголовнішим залишається саме стан здоров’я жителів Івано-Франківська.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА