друкувати


Прикраси із чорного бурштину допомагають назавжди позбутися стресу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-01 01:30:10

Свою нервову систему турки, наприклад, довіряють прикрасам із чорного бурштину. Офіційною медициною такий заспокійливий ефект не підтверджений, але попит на камінь є неабиякий, - йдеться в сюжеті "ТСН.19:30".

Зовні камінь виглядає як звичайний антрацит. Колір - від коричневого до темно-чорного. Лише після обробки, після того як злетить схожа на попіл стружка, вималюються обриси напівкоштовного каменя.

Турки кажуть, що цей камінь - чорна вулканічна порода рівня обсидіана. Її називають чорним бурштином або олту-таши. Із шматка породи вони виготовляють намистини, а з них роблять різні прикраси, обрамляючи у срібло. Місцеві жителі переконують, що із появою каменя їхнє життя змінюється. Мовляв, вони забувають, що таке стрес.

На легенді про камінь, стійкий до неврозів, турки непогано заробляють. Прикрасами з олту-таши завалені вітрини. Прикраси коштують від $ 100 і до тисячі. Продавці переконують, що на високу ціну впливає тривалий та тяжкий процес обробки каменя.

Лікувати камінням нерви пропонують не лише жінкам. На вибір є і купа чоловічих прикрас. При цьому турки щиро вірять, що цей камінь нейтралізує негативну енергію. А через глибокий чорний колір нібито можна бачити потойбічні сили. Цікаво, що камінь із шахти дістають м'яким і крихким, а потім він миттєво твердне.

Джерело: ТСН