друкувати


Українцям майже щодня згодовують прострочені продукти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-27 11:10:23

Бізнес, який базується на продажу прострочених продуктів, набув в Україні небувалих масштабів. Ділки щодня скуповують, у тому числі у Держрезерву, та продають звичайним громадянам сотні тисяч банок зіпсованих консервів, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Як з'ясували журналісти, в інтернеті можна без проблем знайти пропозиції величезних партій аж до півтора мільйона банок, наприклад, тушонки, яка перестала бути придатною до споживання рік, два, а то й три роки тому.

За словами учасників такого ринку "з душком", найчастіше зіпсовані харчі потрапляють на прилавки сільських ринків або продмагазинів.

Банка тушонки з перших рук коштує близько 4 гривень. Якщо брати через перекупників, то ціна виростає вже до 7-8 гривень. У магазинах же її продають за стандартною ринковою вартістю. Щоб не було проблем з покупцями, на консерви просто клеять нові етикетки.

Але такий непотріб в Україні їдять не лише в селах. Найбажанішим товаром для скупників прострочки є тушонка з держрезерву. Вона зазвичай йде на підвищення морального духу українських військових. Єдиною умовою є не скляна банка, а жерстяна. Таке м'ясо можна продати навіть якщо термін його придатності сплив ще у 2007 році.

Крім того, за словами скупників прострочки, одним із найходовіших товарів є згущенка. Її не продають напряму населенню, а відправляють на кондитерські фабрики звідки вона вже у складі солодощів потрапляє на стіл українців.

Джерело: ТСН