друкувати


Останнє слово щодо міні-ГЕС у Карпатах - за кваліфікаційною комісією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-27 09:30:12

Чинне керівництво Івано-Франківської облдержадміністрації не має жодного відношення до видачі дозволів на будівництво у Карпатських ріках міні-гідроелектростанцій, - стверджує голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

"Коли почалися акції протесту відносно міні-ГЕС, - зазначив він під час нещодавньої прес-конференції, - я підписав розпорядження про призупинення будівництва до надання висновків відповідної комісії… Заборонити будівництво я не мав права, бо людина вклала гроші. Я би хотів, щоб ви знали, в тому числі ті, хто протестує, що дозволи всі на будівництво міні-ГЕС були підписані у 2008 році і наша обласна адміністрація до них не має абсолютно ніякого відношення, хоча деякі політики хочуть звалити все на нас. Всі до одного видані в 2008 році і ми не маємо до них жодного відношення".

Зі слів губернатора, питанням дозволяти чи не дозволяти будівництво міні-ГЕС опікується спеціально створена комісія з фахівців-науковців, а його обов’язок у цій ситуації – скасувати своє розпорядження про призупинення будівництва таких електростанцій.

"І далі, - зазначає пан Вишиванюк, - останнє слово – за кваліфікаційною комісією, куди входять спеціалісти, вчені, і вони кажуть: "так, тут нема ніяких порушень,може бути…" - хай вони несуть відповідальність за прийняття рішень".

Автор: Сергій БІЛИЙ