друкувати


Вино рятує від втрати слуху

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-22 12:45:23

Вчені з Клініки імені Генрі Форда в Детройті встановили, що червоне вино добре впливає не лише на серце і розумову активність, але й захищає людину від втрати слуху.

Як повідомляє The Daily Mail, вживання червоного вина і виноградного соку у невеликій кількості позитивно діє на слух через вміст у хімічному складі расвератолу. Виноградна лоза, так само як і деякі рослини, виділяють цю речовину для захисту від шкідників.

Лікарі встановили, що расвератол має також протизапальну, противірусну, антидіабетичну і нейрозахисну дію на організм людини. Однак тепер, американські вчені з'ясували, що ця ж речовина підвищує захист людського тіла проти будь-яких ушкоджень.

"Расвератол дуже сильна хімічна сполука. Вона захищає людський організм від ураження і запальних процесів, сповільнюючи старіння тканин. Таким чином расвератол захищає людей і від втрати слуху", - каже лікар Майкл Сідман.

За його словами, варто випивати бокал вина перед тим, як йти на гучну вечірку чи концерт, аби запобігти втраті слуху в майбутньому.

Джерело: ТСН