друкувати


Чому жінки говорять більше за чоловіків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-21 02:45:18

Нейробіологи і психологи з Університету Меріленду (США) опублікували в спеціалізованому виданні Journal of Neuroscience результати дослідження, метою якого було отримання відповіді на питання: "Чому жінки говорить більше, ніж чоловіки?" 

Раніше, в ході іншого дослідження, було встановлено, що жінки, в середньому, вимовляють близько 20 тис. слів на день, тоді як чоловіки – менше 7 тис. 

Дослідники із США дійшли висновку: балакучість прекрасної статі пояснюється тим, що в мозку жінки більше білка Foxp2 (або "мовного білка"). Причому, якщо серед людей цього білка більше у жінок, то серед щурів – його більше у самців. Експериментуючи зі щурами, учені виявили, що чотириденні самці "кричать" (у ультразвуковому діапазоні) удвічі частіше за самок, коли їх розділяють з матерями. Змінюючи кількість білка Foxp2, учені спостерігали зміни у "балакучості" щурів. 

Були також проведені дослідження, в ході яких спостерігалися десять дітей у віці 3-5 років. У дівчаток вміст білка Foxp2 виявився на 30% більше, ніж у хлопчиків.

Джерело: Освітній портал