друкувати


Щоб покращити життя українців, треба 30 млрд грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-18 04:30:13

Щоб виконати програму активізації розвитку економіки України на поточний і наступний роки, держава повинна вкласти близько 29-30 млрд грн, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов. 

"Це програма, яку ми будемо реалізовувати... Чим багатшим буде наш народ, кожна людина, тим більшим буде попит у країні, тим швидше буде розвиватися економіка. Тому що в бідній країні неможливо робити якісь економічні прориви", - сказав він, пише Gazeta.ua. 

За словами урядовця, вказана сума - це лише державна частка. Крім неї мають бути ще приватні інвестиції та "інвестиції деяких інших структур". 

Головним завданням оголошеної програми, розповів Прасолов, є підвищення енергоефективності та зниження енергоємності. 

"Друге завдання, яке ставиться, - це розвиток вітчизняного виробництва, оскільки багато продукції, багато товарів, які ми могли б випускати, ми імпортуємо. Також один з напрямків - це створення умов для приходу до нас дуже високотехнологічних виробництв", - зазначив чиновник. 

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що 27 лютого уряд на розширеному засіданні Кабінету міністрів представить програму активізації розвитку економіки президенту Віктору Януковичу.

Джерело: ТСН