друкувати


М.Вишиванюк про систему електронного врядування: "ми повинні бігти попереду паровоза"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-13 11:30:47

Запровадити на Прикарпатті систему електронного урядування вже до кінця цього року має намір голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, який в ході вчорашнього засідання колегії облдержадміністрації дав доручення своєму заступнику Ігореві Зваричу та директору департаменту економіки ОДА Володимиру Поповичу підготувати проект відповідної програми для винесення на розгляд сесії Івано-Франківської облради.

Зі слів губернатора, таку програму однозначно залюбки підтримають обласні депутати.

Наразі роботи у сфері запровадження системи електронного врядування (або, як називає його сам М.Вишиванюк, смарт-управління) обмежуються на Прикарпатті діяльністю з формування електронних соціальних паспортів населених пунктів та районів. 

Власне, цю роботу, як стверджує пан Попович, і планувалось завершити до кінця поточного року. Основні ж заходи із запровадження системи планувалось реалізовувати не раніше 2014 року, як це і передбачено відповідною загальнодержавною програмою.

Втім, така постановка питання не задовольняє голову ОДА, який зазначив, що загальнодержавна програма - "то для Кабінету Міністрів, а ми повинні бігти попереду паровоза".

Разом з тим, очільник Прикарпаття наголосив, що, якщо І.Зваричу та В.Поповичу таки вдасться запровадити в краї систему смарт-управління вже до кінця року, він особисто піде до Президента України просити, щоби вказаних двох посадовців нагородили орденами "За заслуги".

Автор: Сергій БІЛИЙ