друкувати


Дощова каналізація не впоралася з першою відлигою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-12 01:30:51

Попри будь-які запевнення влади, що комунальні проблеми вдається вирішувати, мережа дощової каналізації у Коломиї не витримала першої відлиги. Внаслідок цього міські вулиці "плавали".

Центральна частина міста по кісточки в воді, дороги перетворились на "коломийське море", а подекуди просто не можливо було ні пройти ні проїхати.

Новенький асфальт по вулиці Хмельницького схоже спливе разом зі снігом, адже дощова каналізація не справляється з своєю роботою. А, за словами фахівців, "ванни" для асфальту аж ніяк не рекомендовані. Вихідними в районі Хмельницького не можливо було пройти, щоб не замочити ноги. Мешканці району говорять, що влада займається марнотратством, адже робити нову дорогу і пошкодувати грошей на дощову каналізацію просто дурість!

У нашому місті є приблизно 900 дощезбірників у мережі дощової каналізації. На основі угоди з комунальним підприємством "Полігон Екологія", відповідна бригада працівників має перевіряти згадані дощезбірники лише двічі на рік, залежно від їхнього стану і проїжджої частини. Ось і виходить, що перевірка у нас відбувається "як грім, вдарить", ба навіть потепління показало, що є проблеми з дощовою каналізацією, а реакції від відповідних служб містяни так і не побачили…

Дощова каналізація як не працювала так і не працює, коломийці в період танення снігу напевне скоро будуть всі ходити в гумових чоботях і забризкані з ніг до голови, адже у нашому місті тротуари знаходяться прямісінько біля проїжджої частини, а там у період відлиги можна, як у Венеції, на байдарках плавати!

Влада як завджи виправдовується нестачею коштів.

"Теперішня коломийська мережа дощової каналізації потребує значного удосконалення. Є, на жаль, і такі дощезбірники, які не працюють, інші – забруднені, проте 2012 року ми доклали чимало зусиль, щоб поліпшити ситуацію, співпрацювали з підприємствами, в яких є спеціальна техніка для очищення системи. В цей період наша бригада очищує дощезбірники постійно, але через велику масу снігу, який розтає, вода не встигає сходити до каналізації.", – бідкається головний інженер відділу управлінням комунальним майном міської ради Віктор Волошенюк.

Проблема є і скоже найближчим часом марно сподіватись на її вирішення, дощова каналізації у Коломиї потребує масштабної реконструкції, але схоже чиновникам, які рідко ходять по місту пішки, а більше розїжджають у автівках, до проблем містян байдуже.

Автор: Олександра Щербакова, тижневик "Коломийські ВІСТИ"