друкувати


Вчені знайшли в імунній системі людини ліки від раку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-11 01:10:51

Науковці з Пенсільванського державного університету США відкрили спосіб, як примусити організм людини боротися з раковими пухлинами без ліків.

Як повідомляє The Daily Mail, вчені виявили в людському оргазмі протеїн під назвою TRIAL, який здатен ефективно боротися з раковими пухлинами і не дозволяти їм розвиватися. Однак у більшості випадків захворювання протеїн залишається пасивним.

За словами вчених, у свою чергу його дію активує молекула під назвою TIC10. На думку американських науковців, якщо стимулювати молекулу, то можна буде лікувати ракові пухлини без будь-якого оперативного втручання чи ліків.

Лікування за допомогою протеїну TRIAL буде найбезпечніших із нині відомих способів, оскільки він вже є в імунній системі кожної людини. Тож інтоксикації, як при хіміотерапії, не буде.

"Ми, чесно кажучи, не чекали, що молекула буде лікувати ракові пухлини в мозку. Однак це був приємний сюрприз дізнатися, що вона ефективна навіть в таких випадках", - сказав онколог і голова дослідницької групи університету Пенсільванії Вафік Ель-Дейрі.

Джерело: ТСН