друкувати


Україна не скоро почне наближатись до ЄС

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-08 02:45:16

Навіть якщо Україна підпише з ЄС угоду про асоціацію, ніякого реального зближення між ними не буде, бо угода ще має бути ратифіковане парламентами європейських країн на що може піти не один рік, заявив директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребінський. 

"Я вважаю, що ніякої євроінтеграції не буде ні навесні, ні восени. Навіть ухваленні рішення про асоціацію, навіть якщо воно буде підписане восени, воно не буде ратифіковане, принаймні - найближчі два роки. Навіть якщо воно буде ратифіковане - це зовсім нічого не означає. Ніяких зобов'язань Європейський союз по відношенню до України, яка знаходиться в критичному стані, в сенсі економіки, допомоги Україні не бере на себе і не візьме", - сказав він, пише УНІАН. 

За словами фахівця, за таких обставин Україні доведеться виплутуватися зі своїх проблем самостійно. Очевидно, що ресурсів Україні для цього мало і потрібно шукати шляхи, для того, щоб вийти з цього скрутного становища, додав Погребінський. 

Нагадаємо, нещодавно президент Литви Даля Грібаускайте після зустрічі з Віктором Януковичем заявила, що несприятлива політична ситуація може перешкодити запланованому в цьому році підписанню угоди про асоціацію Євросоюзу та України.

Джерело: ТСН