друкувати


Друковані ЗМІ не задоволені доставкою їхньої продукції в обласні та районні центри

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-07 01:30:54

Представники друкованих ЗМІ скаржаться на незадовільну доставку їхньої продукції в обласні та районні центри та обмежену кількість кіосків для продажу періодики.

В Україні, кажуть фахівці, у 4 рази менше кіоскі,в ніж, скажімо, у Польщі. Та й встановити і утримувати їх не так то й просто.

Коментує генеральний директор української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов:

Очільник Національної спілки журналістів Олег Наливайченко наголошує на необхідності роздержавлення друкованих ЗМІ. Перш за все районних та сільських. Втім, не залишати їх без фінансової підтримки, як йдеться у законопроекті, розробленому у Держкомтелерадіо. Крім того, наголошує на необхідності захисту прав журналістів. Олег Наливайченко переконаний, з порушеннями цехової етики здатні розібратися без Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі:

До речі, Кабінет Міністрів схвалив законопроект, яким ліквідується Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі. Її функції може взяти на себе орган журналістського саморегулювання. Він буде оцінювати дії журналістів з точки зору суспільства, а не влади.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК