друкувати


Заміжжя захищає жінок від хвороб серця і смерті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-04 10:30:14

Раніше лікарі не раз говорили про користь шлюбу для здоров'я чоловіків, у тому числі, для чоловіків з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Тепер вони пригадали і про жінок.

Отже, і у чоловіків, і у жінок, що перебувають у шлюбі, показники серцевих нападів нижчі, ніж у самотніх людей. У них також більше шансів пережити серцевий напад, говорять співробітники госпіталю Університету Турку (Фінляндія). Вони досліджували 15 тис. 330 фактів серцевих нападів і нестабільної стенокардії за 10-річний період.

Більше половини випадків закінчувалася летальним результатом протягом 28 днів. Самотні люди на дві третини більше стикалися з цим у порівнянні з одруженими. Серед тих, що пережили серцевий напад або тих, хто захворів нестабільною стенокардією, самотні люди за цих 28 днів помирали у 2,5 рази частіше.

Учені не виключають, що люди з поганим здоров'ям рідше вступають у шлюбний союз або більш охоче йдуть на розлучення. Правда, і сам шлюб може позитивно позначатися на здоров'ї. Частково це соціальна підтримка, яку подружжя надавало один одному. Потім, як було доведено, одружені люди краще слідували графіку призначень, а один партнер завжди міг викликати "швидку" для іншого.

Джерело: Освітній портал