друкувати


Правила інтернет-торгівлі можуть переписати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-01 12:45:16

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що діяльність інтернет-магазинів, особливо тих, які не мають власних приміщень, необхідно врегулювати на законодавчому рівні. 

"Однією із проблем, яку досі не вдалося врегулювати законодавчо, є робота інтернет-магазинів", - сказав він, пише "ЛІГАБізнесІнформ". 

Також Азаров зазначив, що ухвалення закону про внутрішню торгівлю дозволить вирішити проблему тривалих розрахунків торговельних мереж з товаровиробниками і проблему відсутності на прилавках товарів вітчизняного виробництва. 

При цьому глава уряду зазначив, що є певне коло людей, яких влаштовує ситуація, що склалася, і вони намагаються через лобістські групи заблокувати законопроект. 

Прем'єр також висловив сподівання, що все-таки вдасться знайти з ними спільну мову, компроміс, і провести законопроект через парламент, встановивши чіткі та прозорі правила внутрішньої торгівлі. 

Нагадаємо, нещодавно Мінекономрозвитку надало роз'яснення щодо роботи інтернет-магазинів, з якого випливає, що підприємці, які працюють через Мережу, повинні укладати зі споживачами договори купівлі-продажу.

Джерело: ТСН