друкувати


Автоцивілка може різко подорожчати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-01 11:45:16

Моторне (транспортне) страхове бюро (МТСБУ), яке є регулятором страхового ринку, пропонує підвищити вартість автоцивілки (обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності), щоб не допустити погіршення платоспроможності гравців ринку. 

За даними джерел видання "Коммерсант-Украина", підвищення вартості полісів може скласти 30-50%. Базовий платіж пропонується підвищити зі 180 грн до 320 грн. Також стало відомо, що одночасно зміняться коригуючі коефіцієнти в залежності від розміру населеного пункту, стажу, автомобіля. 

Видання також повідомляє, що в МТСБУ більше тижня обіцяли пояснити необхідність нововведень, але так і не знайшли можливості зробити це. Варто зазначити, що одностайності щодо доцільності підвищення тарифів, які востаннє змінювали 30 серпня 2010 року, немає. 

Так, голова правління СК "Глобус" Володимир Ганчак заявив, що рішення підвищити тарифи викликане об'єктивними причинами: крім зростання виплат необхідно враховувати і інфляцію. Він також додав, що є необхідність боротися з демпінгом: занижені тарифи та високі комісійні агентам з'їдають резерви страховиків. 

Інші страховики виступають проти підняття цін ОСЦПВ, оскільки і зараз СК мають можливість підвищувати вартість поліса за рахунок коефіцієнтів, хоча багато з них ще спочатку при розрахунку тарифу вибирають його мінімальні значення або пропонують клієнтам високі знижки. 

Нагадаємо, за два роки з моменту підвищення тарифів право продавати свої поліси ОСЦПВ втратили як мінімум п'ять страхових компаній.

Джерело: ТСН