друкувати


Національні резерви удвічі менші за заощадження громадян

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-31 11:10:48

Населення України має на руках близько 40 млрд доларів, що значно більше, ніж у резервах Національного банку, заявив керуючий партнер інвестиційної компанії "Capital Times" Ерік Найман. 

"Але ці кошти не працюють на Україну, вони лежать і бояться працювати на державу. Завдання уряду, Верховної Ради - стати батьками для українських підприємців і бізнесменів", - сказав експерт, пише Gazeta.ua. 

За словами фінансового аналітика Віталія Ваврищука, в Україні наразі необхідно проводити економічні реформи. Країні також потрібен доступ до залучення грошей на зовнішніх ринках. 

"Тоді є всі шанси, що ми утримаємо гривню відносно стабільною і не втратимо великої частки резервів Національного банку України. Але це все-одно ходіння над прірвою, не краще рішення проблеми. Потрібно реформувати економіку, робити політику, в тому числі валютну, більш виваженою, поступово відходити від ідеї фіксації обмінного курсу гривні до долара", - пояснив фахівець. 

Нагадаємо, золотовалютні резерви НБУ у грудні скоротились на 3,3% - до 24,546 млрд доларів, в цілому за 2012 рік - на 22,8% або на 7,248 млрд доларів (з 31,795 млрд доларів).

Джерело: ТСН