друкувати


Шахраї підлаштували під себе закон про заборону паління

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-30 09:30:27

Після початку дії закону про заборону паління з'явилися шахраї, які користуючись цим, "розводять" ресторани на великі гроші.

Як розповіла програмі "Гроші" офіціантка одного із київських закладів, шахраї купують на секонд-хенді за безцінь верхній одяг та сумки, лишають їх у кафе, а самі під виглядом покурити, тікають, не заплативши.

За її словами, такі шахраї роблять замовлення на великі суми, після чого страждають не тільки ошукані офіціанти, а й увесь заклад.

Журналісти "Грошей" вирішили провести схожий експеримент, після якого з'ясувалося, що й дійсно під прикриттям закону дуже легко надурити персонал кав'ярень.

Так, витративши близько 25 гривень на пальто та сумочку, можна замовити шикарну вечерю, поїсти і потім без проблем "вийти покурити", залишити щойно придбані дешеві речі і несплачений рахунок закладу.

Речі із "секонду" шахраї лишають висіти на спинці стільця, що виступає заспокійливим для адміністрації. Відтак ошукані офіціанти навіть не розуміють, що відбулося, бо речі клієнта продовжують спокійно висіти.

Після таких випадків адміністрації закладів всерйоз замислилися, як латати дірку у ресторанній безпеці і, ймовірно, вже скоро виловлювати шахраїв будуть спеціальні наглядачі за курцями.

Джерело: ТСН