друкувати


Погані новини змушують людей набирати вагу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-29 04:30:36

Погані новини змушують людей набирати вагу. Про це заявили співробітники Університету Майамі (США).

Негативна інформація призводить до того, що люди починають інстинктивно переживати і вживати висококалорійні продукти. У результаті адресати поганих новин з'їдають приблизно на 40% більше у порівнянні з тими, хто отримує нейтральні відомості.

"Результати дослідження отримані в період, коли Америка повільно відновлюється від кампанії президентських виборів, що розпалює негативні настрої: постійно лунали фрази про слабку економіку, війну, політичний розкол, насильство в школах.

Тепер нам відомо, що такого роду інформація змушує людей споживати більше калорій, оскільки у них спрацьовує інстинкт, вироблений за мільйони років еволюції. Вони слідують принципу "лови момент і наїдайся" і розцінюють калорійну їжу як "запас" на випадок важких часів. Рекомендую всім, хто бажає схуднути, вести здоровий спосіб життя і уникати поганих новин", - коментує професор Джуліано Ларан.

Висновки вчених грунтуються на результатах експерименту за участю двох груп добровольців. Одна з них отримувала тривожні новини, а друга - нейтрального змісту. В ході дослідження фахівці встановили: коли людям говорили про погані часи і при цьому пропонували низькокалорійні страви, вони їх з'їдали на 25% менше.

"З дослідження стало ясно, що не смак є причиною реакції, а пристрасне бажання калорій. Отримані висновки можуть мати позитивні наслідки для працівників в галузі охорони здоров'я, компаній з харчування і тих, хто популяризує здоровий спосіб життя", - говорить Дж.Ларан.

Джерело: Освітній портал