друкувати


Івано-франківські лікарі до епідемії грипу готові, хоча і констатують, що наразі грипу в місті немає

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-23 12:30:01

В разі виникнення епідемії грипу медики міста Івано-Франківська готові додатково розгорнути 183 лікарняних ліжка для хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Про це розповіла вчора, в ході оперативної наради в міськвиконкомі заступник головного лікаря центральної міської клінічної лікарні Емма Гошовська.

З її слів, наразі фактів захворювання на грип в обласному центрі Прикарпаття не зафіксовано, проте такі випадки мають місце у Львові, а відтак проникнення небезпечних штамів до Івано-Франківська не виключається.

Додаткові лікарняні ліжка планується розгортати на базі існуючих стаціонарів у центральній міській клінічній лікарні, міській клінічній лікарні № 1, дитячій міській клінічній лікарні. При цьому лікарі планують розмежувати потоки хворих у лікувальних закладів, щоб уникнути зараження пацієнтів, і вже створили міський протиепідемічний штаб.

На сьогоднішній день, як стверджує пані Гошовська, лікувальні заклади міста забезпечені необхідними противірусними медикаментами на суму 306 497 гривень, і цих запасів має вистачити орієнтовно на 10 днів. Надалі, за потребою, запаси ліків будуть поповнюватись. Крім того, в разі, якщо епідемія грипу таки настане, на допомогу івано-франківцям має прийти величезний досвід, отриманий лікарями міста під час минулих епідемій та сформована в ході таких епідемій реактивність організму більшості жителів міста - достатня навіть для того, щоб протистояти новому для нашого регіону грипозному штаму "Вікторія".

Пересічним же івано-франківцям заступник головного лікаря ЦМКЛ радить добре харчуватися, добре відпочивати та утриматись від дальніх поїздок.

Автор: Сергій БІЛИЙ