друкувати


93% українців мріють про керівні посади

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-21 01:30:13

На сьогоднішній день 93% офісних працівників, які не займають керівні посади, мріють стати директорами, або керівниками середнього рівня. Про свідчать дані дослідження, проведеного міжнародним кадровим порталом HeadHunter. 

Так, згідно з опитуванням, у майбутньому стати керівниками вищого рівня виявили бажання 60% респондентів. Ще 33% прагнуть досягти хоча б рівня керівника відділу або структурного підрозділу. 

Основні причини, через які підлеглі вважають себе готовими зайняти керівну посаду хоч сьогодні, – висока особиста відповідальність, наявність психологічних характеристик, притаманних хорошому начальнику, а також бажання професійного розвитку та прагнення більше заробляти. 

Найчастіше не хочуть керувати спеціалісти, в яких у житті є інші інтереси та пріоритети (23%). Не прагнуть до влади й ті, кому цікавий винятково професійний, а не ієрархічний розвиток (16%), а також працівники, які не люблять зайву відповідальність (15%) або просто не хочуть ніким керувати (14%). 

Варто також зазначити, що працівники (84% опитаних) готові керувати, навіть не маючи достатнього досвіду. За їх словами, вони швидко можуть освоїти необхідні навички, або знайти хорошу команду помічників-спеціалістів. Лише 10% респондентів зазначили, що краще почекати, поки вони насправді "доростуть" до позиції начальника.

Джерело: ТСН