друкувати


Медики хочуть навчити українців спати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-19 12:47:06

В Україні лише почали вивчати проблему порушень сну, але лікарі вже роблять невтішні висновки. Щотретій дорослий українець не вміє спати, ідеться в сюжеті ТСН.

Медики пропонують роботодавцям обладнати в офісах місця для спання співробітників. Або хоча б видати підлеглим дозвіл на нетрадиційне облаштування робочої території: на ковдрі на підлозі або в гамаку на свіжому повітрі. Мета – здоров'я і працездатність робітників будуть кращими.

Окремі підприємці пристають на такі ідеї та вже відзначають їх користь. Адже декому справді вдається довше та ефективніше працювати лежачи, а не сидячи – так менше втомлюється спина.

Фахівці переконують, що такі можливості мають бути надані українцям повсюдно. Адже здоровий відпочинок є гарантією плідної роботи. Порушення ж сну можуть стати хронічними та призвести до суттєвого зниження працездатності. Зазвичай на таку проблему не зважають, а вона призводить до зайвої ваги, безсоння тощо.

Лікарі радять лягати до 22:00 та спати, не прокидаючись, 8 годин. В іншому разі навіть збільшення кількості годин для сну не стане гарантією повноцінного відпочинку.

Але приписи медиків для багатьох українців – майже неможлива розкіш.