друкувати


Зріст партнера є важливим чинником для шлюбу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-18 11:10:57

Британські чоловіки і жінки вважають за краще одружуватися з партнером меншого і більшого зросту відповідно, встановили учені з Нідерландів, праця яких опублікована в журналі PLOS ONE.

Як наголошується у публікації, серед населення західної частини земної кулі шлюби, коли жінка вища за чоловіка, зустрічаються лише в двох випадках із ста. Дослідники стверджують, що зріст партнера залишається одним з найважливіших чинників при виборі супутника життя.

Раніші дослідження показали, що чоловіки в основному вважають за краще одружуватися з жінкою меншого зросту, ніж вони самі, а жінки обирають вищих чоловіків. Доктор Герт Сталп (Gert Stulp) з Гронінгенського університету (University of Groningen) вирішив перевірити, чи збігаються гіпотетичні уявлення про зріст партнера з реальним життям родинних пар у Великій Британії.

У результаті автор переконався, що такі тенденції реально існують, вивчивши зріст партнерів у більш ніж 10 тисячах пар. Різниця у зрості між чоловіком і жінкою не перевищувала 8 дюймів (приблизно 20 сантиметрів). У той же час це співвідношення зустрічалося не так часто, як прогнозували гіпотетичні дослідження.

Джерело: Освітній портал