друкувати


Гастроентерологи стурбовані новорічним переїданням люду

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-29 11:55:59

Новорічне свято шлунка жахає лікарів, адже шанси вийти з-за столу здоровими зменшуються з кожною порцією добавки. Чи готовий народ дослухатися до медиків і зрадити олів'є зі склянкою води, - йдеться у сюжеті ТСН.

Український новорічний стіл неможливо уявитися без салату олів'є. Якщо в звичайні дні у кулінаріях його купують до десяти кілограмів, то нині — і до 50-ти доходить. Тим часом народ позмітав на ринках все: від мандаринів і до сала.

Новорічним переїданням люду давно стурбовані гастроентерологи. А тепер ось кулінарним феноменом зацікавилися знавці психології - кажуть, що все через постійні стреси. Дієтологи благають зупинитися. Пропонують олів'є замінити на грецький салат, а різноманітні українські ковбаси — на рибу запечену в духовці.

Медики наполегливо радять сідати за стіл не голодними. Почати вечерю зі склянки води, а продовжити легкими овочевими салатами. Вживати впродовж вечора тільки один вид алкоголю, і зрештою відмовитися від олів'є та десертів.

Проте такі рекомендації явно не до вподоби пересічним українцям, які довго сміялися із порад лікарів. "Вживати тільки один від алкоголю! Це ж Новий рік! Все що можна те і вживаємо", - обурюються вони. Кажуть, що олів'є буде на кожному столі. Мовляв, якщо не з'їдять, то "подрімають" як в анекдоті.

Спеціалісти кажуть, що не дуже добре після свят себе почувають печінка, підшлункова залоза, жовчний міхур, шлунок. Однак їх люди обіцяють в порядок привести. Якщо не одразу після свят, то до наступного Нового року - точно.