друкувати


Василь Скрипничук: Ми всі з вами розуміємо, що цей бюджет є нещасним

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-29 11:01:19

Івано-Франківська обласна рада ухвалила вчора бюджет області на 2013 рік. Головний фінансовий документ Прикарпаття своїми голосами підтримали 75 депутатів ("проти" і "утримались" не було).

За словами начальника головного фінансового управління Івано-Франківської ОДА Галин Карп, ресурс цьогорічного бюджету становить 3,229 мільярди гривень, 2,775 мільярдів з яких становлять кошти Державного бюджету України.

Доходи загального фонду в новоприйнятому документі збільшено у порівнянні з торішнім на 8,8%, а видатки збільшено, зокрема, на медицину та освіту.

Так, на потреби утримання закладів охорони здоров’я цьогоріч закладено 444 мільйони гривень, що на 12,8% більше, ніж торік. При цьому в медичній галузі в 2013 році буде реалізуватись 7 бюджетних програм на загальну суму 47,2 мільйона гривень. Ще 73 мільйона гривень буде втрачено на потреби реалізації нещодавно прийнятого Закону "Про екстрену медичну допомогу" у вигляді субвенцій місцевим бюджетам. На потреби галузі освіти в бюджеті-2013 закладено видатки у сумі 313,2 мільйона гривень, що, за словами пані Карп, на 11,5 мільйонів гривень більше, ніж у цьогорічному бюджеті. При цьому 41,1 мільйон гривень виділено на реалізацію Програми розвитку освіти.

"Ми всі з вами розуміємо, - прокоментував новий бюджет області на 2013 рік голова Івано-Франківської облради Василь Скрипничук, - що цей бюджет є нещасним і не таким, як хотілося б для нашого населення і для нас з вами, і для всієї держави. Сподіваємося, що наші новообрані спробують зробити якесь покращення уже сьогодні або уже завтра".

Автор: Сергій БІЛИЙ