друкувати


Вирахувана формула успішного і заможного життя

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-28 09:30:27

Радісні, щасливі підлітки частіше заробляють більше грошей у дорослому віці, показало дослідження 15000 осіб. У них також підвищувалися показники задоволеності від життя на 1 пункт за 5-бальною шкалою у віці 22 років. А в 29 років їх річний дохід був на 2000 доларів вищий.

Це вірно навіть для сестер і братів. Тобто генетичної причини успішності немає. Доктор Ян-Еммануель Де Неве з Університетського коледжу Лондона (Велика Британія) і професор Ендрю Освальд з Університета Варвік (The University of Warwick, Велика Британія) упевнені: щасливі люди частіше отримують вчений ступінь, роботу і підвищення.

Значить, емоційне благополуччя грає ключову роль у соціальному плані. Тому принципово важливо створити удома позитивне середовище. А ось доктор Ентоні Грант з Університету Сіднея (Австралія) вважає: змінивши поведінку, можна змінити і життя. Значить, не саме по собі щастя є ключовим чинником.

"Я вважаю, що щасливі діти щасливі через цілі, які вони переслідують самі або з подачі батьків. Тобто, щоб отримати роботу, люди що-небудь робитимуть. Якщо ж людина прагне уникнути чогось більше, ніж чогось досягти, то вона почне робити все можливе, щоб запобігти помилці або завданню шкоди самооцінці", – констатує Грант.

Джерело: Освітній портал