друкувати


Курячі яйця допоможуть знизити шкідливий холестерин

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-26 04:10:48

Впродовж останніх десятиліть фахівці були переконані, що курячі яйця протипоказані людям з підвищеним холестерином. В ході нещодавно завершеного дослідження вчені зробили протилежні висновки.

У науковому експерименті взяли участь чоловіки і жінки середніх років. Всім їм був раніше поставлений діагноз "метаболічний синдром". Цей синдром поєднує різні чинники: знижений вміст у крові хорошого холестерину, збільшений об'єм талії, стабільний високий тиск, а також підвищений рівень цукру і тригліцеридів у крові. Доведено, що метаболічний синдром небезпечний високим ризиком виникнення цукрового діабету і хвороб серцево-судинної системи.

Добровольці були розділені на дві дослідні групи. Пацієнти у складі першої групи щодня споживали по 3 яйця, знаходячись, у той же час, на дієті з низьким вмістом вуглеводів.

У другій групі випробовувані їли яйця разом із жирною їжею, без будь-яких обмежень.

Через дванадцять тижнів дослідження з'ясувалося, що рівень холестерину в крові покращав у пацієнтів обох груп. Таким чином, учені змогли зробити наступний висновок: саме за допомогою яєць зріс рівень "хорошого холестерину" в крові пацієнтів.

Джерело: Освітній портал