друкувати


В "Що? Де? Коли?" грали вчителі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-22 10:00:17

Перший відкритий чемпіонат Івано-Франківська з інтелектуальної гри "Що? Де? Коли?" серед вчителів відбувся вчора в обласному центрі Прикарпаття. Турнір відбувався в рамках інтелектуальної "Люм’єр-ліги", яка вже не вперше збирає за ігровими столами знавців-аматорів.

Цього разу організаторами проведення ігор, крім традиційних – керівництва театру кіно "Люм’єр" та Івано-Франківського міського клубу "Що? Де? Коли?", виступив міський профспілковий комітет працівників освіти, на чолі з його головою – директором Міського будинку вчителя Анною Власійчук. Анна Антонівна особисто привітала учасників змагань, побажала їм впевненої перемоги. З її слів, очолюваний нею комітет запрошував до участі в іграх колективи усіх загальноосвітніх навчальних закладів Івано-Франківська, проте свої команди виставили лише дев’ять шкіл. Крім того, активну участь в іграх чемпіонату взяли фаворити журналістського турніру "Люм’єр-ліги" - команди обласного телебачення "Галичина", газети "Репортер", а також команда знавців з міста Городенка під назвою "Знак питання".

Гра відбувалася у три тури – по сім питань у кожному. В кінцевому підсумку перемогу у запеклій боротьбі між освітянськими командами здобула команда з загадковою назвою "Енігма", яка представляла колектив педагогів приватної школи-садка "Перша ластівка", яка дала 12 правильних відповідей на питання, друге місце у вчительському заліку посіла, маючи у активі 11 очок, команда Івано-Франківської ЗОШ № 13 "Дубль-2", "бронза" - у команди ЗОШ № 3 "Юніор", учасники якої правильно відповіли на 8 запитань.

У заліку відкритого чемпіонату перше і друге місця поділили між собою, набравши 13 очок, команди обласного телебачення "Галичина" та газети "Репортер", на третьому місці – з , як вже зазначалося, 12очками в активі – команда "Енігма" школи-садка "Перша ластівка".

У перервах між турами учасників та гостей цього свята інтелекту розважала співачка Галина Піревич.

Автор: Сергій БІЛИЙ