друкувати


Чоловік через хиби медиків звернувся до правоохоронців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-19 03:30:41

Чоловік через хиби медиків звернувся до правоохоронців. Зауважимо, що уже рік він звикає жити без ноги.

Життя 29-річного чоловіка трагічно змінилося минулої осені, коли він зламав ногу. У Рогатинській райлікарні прооперували і пообіцяли, що все буде гаразд. Але й кілька днів після операції трималася висока температура, у палаті з'явився сморід гною. Потерпілий Михайло Москаль каже, що його лікар підходив до нього постійно напідпитку і казав, що все буде гаразд, - йдеться у сюжеті ТСН.

Дружина таки домоглася, щоби чоловіка перевезли до обласної лікарні в Івано-Франківськ. Там його терміново доправили в операційну. Там три години видобували сміття з рани: землю, кору, листя і це все гнило в рані.Через десять днів після операції ногу чоловікові таки ампутували. Згодом судмедексперти зробили висновок: у Рогатинській райлікарні допустили помилку. У місцеві прокуратурі зазначили, що первинна хірургічна обробка травми не була проведена належним чином та неправильно вибрана тактика лікування хворого.

А ось у Рогатинській райлікарні категорично не погоджуються ні з висновком судмедекспертів, ані зі звинуваченнями родини Москалів. Запевняють, що лікар, якого винуватять у недбальстві, відразу запідозрив, що ампутації не уникнути, але, буцімто, боровся до останнього, аби зберегти пацієнтові ногу. Рогатинського лікаря підтримали й в облуправлінні охорони здоров'я та Асоціації ортопедів-травматологів, проте йому знизили медкатегорію та зняли з посади завтравматології.

Нині ця справа вже у суді. З лікаря, що його оперував, потерпілий вимагає триста тисяч гривень моральної компенсації. У прокуратурі додають – якщо суд визнає лікаря винним, то йому заборонять займатися медичною практикою п'ять років.