друкувати


ТОВ "Геотермал" знову не отримав сприяння у Івано-Франківської міськради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-19 01:30:12

Проект з використання теплової енергії з геотермальних джерел для потреб обігріву мікрорайону "Позитрон" в Івано-Франківську вже вкотре не зміг пробитись через Івано-Франківську міську раду.

Депутати не підтримали проект рішення "Про сприяння у реалізації інвестиційного проекту", яке передбачало схвалення інвестиційного проекту спорудження, буріння та введення в експлуатацію в обласному центрі геотермальної котельні, погодження умов договору про інвестиційні зобов’язання між ТОВ "Геотермал", ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" та Івано-Франківською міськрадою, надання міському голові Віктору Анушкевичусу повноважень щодо підписання договору та затвердження проектів землеустрою щодо відведення товариству "Геотермал" двох земельних ділянок – площею 1,9525 гектарів на вулиці Стуса, позаду ТЦ "Арсен" та площею 0,08 гектарів на розі вулиць Симоненка і 24 Серпня, не віддавши за нього жодного голосу.

Як і раніше, головним супротивником проекту виступив депутат від фракції "Батьківщина" Ярослав Бачкур, чий виступ, вочевидь, і переконав інших народних обранців відмовити "Геотермалу" у підтримці. Цього разу він, щоправда, поставився до проекту не так вороже, як колись, і навіть відзначив, що нарешті до справи взялися професіонали, маючи на увазі, що тепер ТОВ "Геотермал" реалізує проект спільно з ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго". Проте образився на керівника Теплокомуненерго Руслана Гайду, який, з його слів, пообіцяв підготувати проекти інвестиційного договору, договору про оренду земельних ділянок та ще двох необхідних документів для кожного депутата, втім так і не зробив цього.

Цікаво, що депутати не тільки не віддали жодного голосу "за" проект рішення, але й так само жодного голосу "проти" чи "утримались"…

Автор: Сергій БІЛИЙ