друкувати


Авто в кюветі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-13 04:10:35

Прочитав актуальний анекдот. Мовляв, у зв’язку з сильними снігопадами, які засипали дороги, влада звернулася до громадян з проханням якомога менше користуватися особистим транспортом. Це звернення гаряче підтримали водії снігозбиральних машин, які взагалі не вийшли на роботу.

Ну щодо наших доріг, принаймні на понеділок, нема чого грішити. Видно, що їх прочищали. Більше того, внаслідок саме цього дійства було пошкоджено один автомобіль. Він їхав назустріч машині, яка посипала піском дорогу. Ну і звідти вилетів камінчик та лупнув по дверцятах легковика. Зауважу, що цей випадок стався вночі. Проте власник пошкодженого авто звернувся до міліції.

Та, попри зусилля комунальників, стан доріг, подекуди з цілком об’єктивних причин, залишає бажати кращого. І, скажімо, лише протягом 9 грудня в одному Івано-Франківську дев’ять випадків зіткнень автомобілів, у тому числі коли одна машина "в’їжджала" іншій, так би мовити, в "корму". Адже на засніженій та обледенілій дорозі гальмівний шлях довший.

Чимало автомобілів опинилося в кюветі. Якщо легковики ще витягали своїми силами, то на допомогу вантажівкам поспішали рятувальники на своїх потужних пожежних автомобілях. 9 грудня зареєстровано три таких випадки. Наприклад, у Тлумачі їм довелося рятувати і рятувальника. На одній з вулиць міста в кювет потрапила вантажівка "Міцубіші". Їй намагався допомогти водій іншого вантажного автомобіля марки "МАН". Та коли "німець" спробував витягти з кювету "японця", його самого розвернуло так, що він перекрив вулицю для проїзду іншого транспорту.

В Рогатині сталася інша історія. Просто на підйомі в умовах ожеледиці забуксував "Рено Меган". Знову пожежникам довелося тягти авто до того місця, звідки воно вже змогло рухатися своїм ходом.

На жаль, не всі ДТП закінчувалися лише механічними пошкодженнями самих транспортних засобів. О третій годині ночі 8 грудня 46-річний водій мікроавтобуса "Мерседес Віто", не справившись з керуванням, вилетів на узбіччя, де зіткнувся з припаркованою вантажівкою "ДАФ". Водій буса загинув на місці, а його 23-річну пасажирку доставили до реанімації.

Джерело: Газета ГАЛИЧИНА