друкувати


Двоє з п’яти українців читають спам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-12 01:45:07

Спам дратує більшість (54%) офісних працівників. Лише 6% респондентів відповіли, що позитивно ставляться до реклами, яка приходить на електронну адресу. А 40% заявили про нейтральне ставлення до e-mail-маркетингу.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному hh.ua. За його даними, 41% опитаних офісних працівників хоча б іноді читають рекламу, яка приходить на е-mail, і більшість з тих, хто читає, сподіваються отримати цікаву та корисну інформацію з подібних розсилок. Найбільший інтерес викликають листи про додаткову освіту, розіграші призів, знижки.

38% опитаних зізналися, що періодично читають спам. Регулярно роблять це лише 3% офісних працівників. Ще 58% респондентів видаляють будь-яку рекламу, яка приходить їм на e-mail.

Серед тих, хто завжди або інколи читає рекламу з e-mail, 58% зізналися, що використовують отриману звідти інформацію. Ще 28% читають спам з цікавості, а десята частина звикла читати все, що приходить на електронну пошту.

Як повідомлялося раніше, новий парламент може прийняти закон, який прирівняє розсилання шкідливих повідомлень у мережі до статусу злочину. Проте деякі експерти вважають, що такі нововведення будуть надто серйозною мірою покарання.

Джерело: ТСН