друкувати


Перевірку комунальникам влаштувала ожеледь

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-04 03:30:42

Погода влаштувала сьогодні першу в цьому сезоні серйозну перевірку готовності комунальних служб міста Івано-Франківська до зими.

Йдеться про ожеледь на міських автошляхах, тротуарах та міжбудинкових проїздах, яка змусила суттєво понервувати як автолюбителів, яким довелося буди вдвічі обережнішими, щоб не припуститися ДТП на слизькій дорозі, так і пішоходів, яким довелося уважно дивитись під ноги і суттєво уповільнювати кроки.

Як повідомив під час оперативної наради у першого заступника Івано-Франківського міського голови заступник директора комунального підприємства "ДРЕУ" Віталій Бурко, івано-франківські дорожники виявились готовими до перевірки. Зокрема, в ніч з 3 на 4 грудня, коли утворилася ожеледь, на вулиці міста виїхало шість одиниць дорожньої техніки: чотири піскорозкидувачі та два тротуароприбиральники.

Протягом ночі піскорозкидувачі зробили по 10 ходок розробленими раніше і погодженими з ДАІ маршрутами, висипавши на дороги обласного центру загалом до 80 тонн піщано-соляної суміші.

Дещо повільніше відбувалось прибирання тротуарів. Як стверджує пан Бурко, їх прибирання розпочалося з цетральної частини міста і поступово рухалося в бік периферії.

Разом з тим інше комунальне підприємство – "Єдиний розрахунковий центр", схоже, перевірку ожеледдю пройшло не вельми вдало. Мало хто з перехожих помітив рано-вранці двірників, які б підсипали між будинкові проїзди. Тож не диво, що заступник директора КП "ЄРЦ" Микола Вітенко не міг нічого зказати про нічні і ранкові напрацювання підрядників свого підприємства і мусив обмежитись твердженнями, що, мовляв, як він вже повідомляв керівництво міста у листах, п’ять підрядників КП "ЄРЦ" мають у своєму розпорядженні піщано-соляну суміш і "будуть нею користуватись".

У відповідь на оце "будуть нею користуватись" першому заступнику Івано-Франківського міського голови Зіновію Фітелю нічого не залишалося, як дорікнути пану Вітенку, що "треба було може десь з години шостої ранку починати нею користуватись".

Автор: Сергій БІЛИЙ