друкувати


Прикарпатські газогони суттєво підзастаріли

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-30 12:30:19

Значна частина розташованих на території Івано-Франківської області елементів газотранспортної системи підлягають заміні, - вважають фахівці урядової комісії з комплексної перевірки готовності області до можливого виникнення надзвичайних ситуацій.

Так, як повідомив у своїй доповіді на підсумковій нараді за результатами проведення перевірки член комісії - заступник начальника управління техногенної безпеки Державної інспекції з техногенної безпеки України полковник служби цивільного захисту Олег Огородніков, сьогодні 1201,1 кілометр розподільчих сталевих газопроводів, що належать ПАТ "Івано-Франківськгаз", замортизовані і підлягають заміні. Ця цифра становить 12,7% від загальної протяжності розподільчих газопроводів.

Так само зношеними є 138, тобто 13,4% від загальної кількості, газорозподільчих пунктів та 447 (21% від загального числа) газорозподільчих шаф, а 40% газових приладів експлуатується понад 25 років. Вони підлягають ремонту та виведення з експлуатації, проте, як стверджує пан Огородніков, заходи для їх заміни не вживаються.

Автор: Сергій БІЛИЙ