друкувати


На Прикарпатті не вистачає 40 місцевих пожежних команд

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-29 02:30:30

23 підрозділи місцевої пожежної охорони створені і функціонують на сьогоднішній день на Прикарпаття.

Відповідну статистику озвучив під час вчорашньої підсумкової наради за результатами проведення в області комплексної перевірки стану організації роботи з цивільного захисту населення заступник начальника управління техногенної безпеки Держтехногенбезпеки України полковник служби цивільного захисту Олег Огородніков.

З його слів, вказана цифра не є достатньою для вирішення покладених на місцеву пожежну охорону завдань. Відтак на Прикарпаття необхідно створити ще 40 таких підрозділів.

Як показала комплексна перевірка, найкраще з завданням створення місцевих пожежних команд впоралися власті Снятинського району. Тут, як і планувалося, було створено 4 таких команди. Разом з тим, є райони: Галицький, Рожнятівський та Тисменицький, - де створені і функціонують лише по одному підрозділу МПО, а в Богородчанському, Долинському, Калуському районах та на території Яремчанської міськради таких підрозділів немає взагалі, хоча в планах і було закладено формування загалом по дві місцевих пожежних команди на Богородчанщині та в Яремчі, та по три - на Долинщині та Калущині.

Корінь проблеми перевіряльники вбачають в тому, що доручивши на черговому засіданні обласної комісії ТЕБ та НС начальнику Управління Держтехногенбезпеки в області звернутися до голів райдержадміністрацій щодо створення підрозділів МПО у відповідних населених пунктах, керівництво області "забуло" призначити відповідальних посадовців, на яких покладалася б функція контролю за впровадженням в області МПО. Як наслідок чимало листів начальника Управління Держтехногенбезпеки так і залишились без реагування.

Автор: Сергій БІЛИЙ