друкувати


Отець Михайло Дзюба: Моє серце радіє

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-23 01:30:49

На 21 листопада в церковному календарі припадає велике християнське свято Архістратига Божого Михаїла.

…Колись сатана був найяснішим із небесних духів, за що його назвали Люцифером. Але з часом у нього з’явилися самолюбство, гордовитість і злоба, і він спокусив цими почуттями багатьох інших духів. Архангел Михаїл зібрав військо благочестивих ангелів і пішов на війну проти сатани та його ангелів. Підступний сатана не втримався і був скинутий разом зі своїм військом на землю.

Архістратига Михаїла здавна називають ангелом-охоронцем усіх християн, а українці вважають його патроном столиці України – Києва. Сучасний герб міста, як і стародавній, оздоблений образом Архістратига Михаїла з мечем.

У день такого великого християнського празника народився настоятель церкви Введеніє в Храм Пресвятої Богородиці с.Нижній Вербіж Печеніжинського деканату – всечесний отець Михайло Дзюба. Цьогоріч отець відзначив своє 40-річчя. З цієї нагоди до Нижнього Вербіжа завітало чимало поважних людей, аби привітати отця Михайла особисто. Всі побачили на власні очі храм, який будується під керівництвом о. Михайла Дзюби. За чотири роки роботи зроблено чимало.

"Я дуже щасливий за той результат, який маємо нині. Люди спочатку не вірили, що ми зможемо збудувати новий великий храм. І я завжди їм казав, що все буде добре – лише треба вірити. Вони підтримали такий мій вагомий крок і повірили, що ми разом зможемо це зробити. Нині храм вже майже вибудований, залишилося лише попрацювати над центральним куполом і покрівлею – і незабаром молитимемося в новому храмі. З цього моє серце радіє", - зазначив отець Михайло Дзюба.

Щодо святкування, то воно розпочалося як належить зі святкової служби Божої. Всесвітлішого отця Михайла Дзюбу нагородили грамотами та високою церковною нагородою – золотим хрестом з прикрасами. Після літургії ювіляра вітали рідні, парафіяни - загалом всі ті, хто його шанує і поважає.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА
Джерело: Коломийські Вісти