друкувати


За неповнй рік роботи ЄРЦ вже встиг накопичити півмільйона податкового боргу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-20 10:30:21

Податковий борг комунальних підприємств на Прикарпатті виріс порівняно з минулим роком на 15,7 мільйонів гривень і становить сьогодні 77,5 мільйонів гривень.

Про це розповів на минулому тижні, під час чергового засідання колегії Івано-Франківської ОДА голова Державної податкової адміністрації в Івано-Франківській області Віктор Рахміль. З його слів, 65,2 мільйонів цього боргу приходиться на комунальні підприємства міста Івано-Франківська.

Так, податкова заборгованість ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" з минулого року збільшилась на 10,9 мільйонів гривень і становить зараз 27,9 мільйонів гривень. Та чи не найбільше турбує головного фіскального чиновника Прикарпаття півмільйонний податковий борг комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр". Пан Рахміль нагадав, що в Івано-Франківську шість житлово-експлуатаційних організації оголосили банкрутами і їх борги погашено не було. Натомість замість них було створено нову структуру – КП "ЄРЦ", яка за неповний рік роботи вже встигла накопичити податковий борг у сумі півмільйона гривень.

"Як ЄРЦ збанкрутує, яку нову структуру придумаєте?... – запитав з даного приводу першого заступника Івано-Франківського міського голови Зіновія Фітеля голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, - неповний рік попрацювали – вже є борг по сплаті податку. Ви навпаки повинні показати, що ЄРЦ – це ефективна форма роботи. Ми хочемо, щоб такі форми впроваджувались в інших містах. Приїдуть люди, подивляться – і що вони скажуть?"

В свою чергу пан Фітель зауважив, що за час роботи комунального підприємства є не тільки "певні помилки", але й багато позитивних здобутків.

Автор: Сергій БІЛИЙ