друкувати


Учені довели, що кохання насправді зводить з розуму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-13 02:10:55

Дуже часто закохані люди здійснюють ірраціональні вчинки, які з точки зору здорового глузду здаються абсолютно безглуздими.

Учені знайшли пояснення цьому факту. Нова технологія сканування дала можливість неврологам виявити неймовірні образи у мозку, що народжуються під час закоханості.

Дослідники спроектували хімічні зміни, які відбуваються, і виявили ділянки мозку, які активуються під час відчуття закоханості. Що важливіше, вони виявили ділянки мозку, які абсолютно неактивні в період романтичних стосунків, що є причиною виникнення відчуття занепокоєння і нестабільної поведінки.

Лобова кора, відповідальна за ухвалення рішень, вимикається, коли людина закохується. МРТ показала, що ця деактивація відбувається лише тоді, коли закоханий бачить фотографію людини, яку обожнює. Сканування мозку також показало, що область мозку, яка керує страхом і негативними емоціями, також дезактивувалася, саме тому закохані в більшості своїй відчувають себе щасливими і не бояться можливих негативних подій.

Тести показують, що прийом опіоїдних наркотиків, таких як кокаїн, чинить такий же вплив на дофамін, як і кохання. Нарешті вироблення адреналіну пояснює причину того, що в процесі закоханості пітніють долоні, прискорено б'ється серце. Цей же гормон виробляється при почутті страху.

Джерело: Освітній портал