друкувати


Коломийська ОДПІ все більше стає схожою на сервісну службу, а не на фіскальний орган

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-12 04:30:23

Про це свідчить зустріч із платниками податків, яка відбулась цими днями.

Темою відкритого і конструктивного діалогу стала якраз діяльність податкової служби в період переходу від фіскального органу до сервісної служби. Пріоритетними для обговорення стали актуальні питання покращення адміністрування податків, надання платникам максимально зручного і професійного сервісу і як наслідок збільшення надходжень до бюджету, питання легалізації доходів, забезпечення своєчасної та в повному обсязі сплати податків, уникнення порушень податкового законодавства.

В заході взяли участь представники влади, правоохоронних органів, керівники підприємств різних галузей народного господарства.

Налаштовуючи присутніх на відверту і щиру розмову, про діяльність податкової служби Коломийщини в період переходу служби від фіскального органу до сервісної служби розповіла начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька. Зокрема вона зазначила, що протягом січня-жовтня 2012 р. до бюджетів всіх рівнів забезпечено зверх 146 млн. грн. податків та зборів. Це на більш як на 28 млн. грн. або 24 відсотки перевищує рівень надходжень за відповідний період минулого року. До місцевих бюджетів надійшло 102,8 млн. грн. податків, рівень надходжень до місцевих бюджетів на 20,7 млн. грн. перевищує минулорічний.

"Зростання надходжень відбувається під час докорінного реформування податкової служби, зміни методів її роботи, впровадження сервісів, які надаються у функціонуючому вже більше року Центрі обслуговування платників податків. В цей час послаблено фіскальний тиск на підприємницькі кола та зменшено кількість перевірок, порівняно з минулим роком на 15 відсотків. Загалом з початку року проведено 80 перевірок, з яких 21 планову перевірку. Донараховано майже 7 млн.грн. податкових платежів",- зазначила керівник податкової інспекції Світлана Лубоцька.

В даний час перевіряються ті платники, які мають податкові ризики, процедура ж відбору для проведення перевірок повністю автоматизована. Триває мораторій на проведення фактичних перевірок малого бізнесу. Бізнес повинен працювати на прибутки. І у зростанні цих прибутків податкова служба зацікавлена. Адже це – надходження до бюджету, робочі місця, здорова конкуренція.

Про ситуацію з наповненням міського і районного бюджетів вели мову заступник міського голови Володимир Тарновецький і заступник голови РДА Любов Михайлишин. Вони акцентували на тому, що сплата податків - не тільки конституційний обов’язок, але й дуже важлива соціальна функція, від якої залежить розвиток бюджетних установ.

Між учасниками зустрічі було повне розуміння, сторони чули одна одну, разом виокремлювали проблемні питання і спільно шукали шляхи їх вирішення.

Як підсумок, можна ствердно сказати: модернізація податкової служби у сервісну відбувається впевнено і послідовно, на умовах повної довіри.

Автор: Сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Коломийської ОДПІ