друкувати


Майже третина українців вже мають підробітки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-10 01:14:26

На додаткову роботу заради збільшення доходів готові 90% громадян. При цьому вже кожен четвертий працевлаштований українець має джерело додаткового заробітку, про свідчать дані опитування проведеного порталом Work.ua.

"Найчастіше, головним чинником для пошуку додаткової роботи є незадоволеність заробітною платою на основному місці роботи. Крім цього додаткова робота дає можливість здобувати нові навички, реалізовувати свої здібності і знання, які не використовуються на основній роботі, розширювати професійні зв'язки і кругозір", – говорять експерти.

Крім того, згідно з опитуванням, додатковий заробіток є у 28% українців, з них лише у 11,5% він регулярний. Разом з тим, 66,4% респондентів не мають додаткового доходу, але знаходяться в його пошуку, і лише 5,6% не мають потреби в ньому.

"Існує два основні способи поєднання декількох робіт. Перший спосіб – це додаткова робота за фахом. Другий спосіб полягає в тому, щоб перетворити на джерело доходу своє хобі", – відзначають кадровики.

Експерти нагадують і про те, що найчастіше працівникам складно поєднувати роботи, оскільки роботодавці сприймають бажання співробітника мати ще одну роботу як конфлікт інтересів або зраду компанії.

Джерело: ТСН